U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Onze sponsoren:

www.a-hessels.nlwww.a-hessels.nl

Wielervereniging Sporting Oekel dankt haar kledingsponsors voor hun bijdrage!

Interesse om ook sponsor te worden? Neem dan contact op met het secretariaat via email: sportingoekel@gmail.com.

Verslag verenigingsjaar 2013 van wielervereniging “Sporting Oekel”

 

 

De Algemene Leden Vergadering van 2013 vond plaats op 28 januari.

Op deze vergadering zijn Wim en Anton herkozen als bestuurslid door de leden.

 

 

Het wegseizoen begon in 2013 op 10 maart met de voorjaartocht. De BWF openingskoers stond op de kalender op 24 maart maar moest vanwege sneeuwval uitgesteld worden. De wedstrijd is alsnog op 14 april op het Kruispad verreden, helaas met een flinke valpartij in de 2e bocht van die dag.

 

 

Op Hemelvaartsdag is traditioneel de Ardennentocht verreden. Nogmaals dank aan Kees en Ria voor de geweldige organisatie! De Scherpenheuveltocht op 2de Pinksterdag is in het water gevallen. Er viel heel wat uit de hemel en de opkomst was met 5 man, waarvan 1 gastrijdster, bar en boos te noemen. Voor het eerst is dit jaar een Familiefietstocht georganiseerd ter vervanging van de Avondfietsvierdaagse. De reacties van de deelnemers waren ontzettend positief. De Dikke Banden Ploegentijdrit heeft helaas niet gebracht wat ervan verwacht werd, de deelname was minimaal. Toch is het nog gelukt om €250,- te kunnen doneren aan Stichting KiKa t.b.v. het Prinses Maxima ziekenhuis.

 

 

Gedurende het zomerseizoen zijn een aantal leden van onze vereniging actief geweest tijdens de BWF-wedstrijden en hebben daarbij mooie resultaten weten te behalen. In het BWF-eindklassement bij de amateurs heeft Anton Graumans de 43ste plaats behaald, John Haast de 2de plaats en Johan Pemen houd de 1ste plaats bezet. In de categorie 50+ zien we Theo van de Velde op de 38ste plaats, Ad Hereijgers op de 36ste plaats, Alfons van Geel op de 12de plaats en Rene Haast op de 7de plaats. Ook in de categorie 50- hebben we een mooi tweetal rijden: Niels Buijs is geëindigd als 17de en Leroy Peemen als 9de. De BWF zomercompetitie is door Johan Pemen op zijn naam geschreven. Op 4 augustus werd in Ledegem België het WK voor amateurs verreden en ook daar heeft Johan van zich laten horen met een 10de plaats. 5 oktober was het de beurt aan Jeroen Haast die op de finaledag van de Rabo Dikke Banden Race te Breda de 1ste plaats wist te behalen. De Veldtoertocht, georganiseerd in samenwerking met fietsclub van Boxel, vond plaats op 17 november met een deelnemersaantal van 1448.

 

Op de commissie “Lief en Leed” is ook dit jaar een aantal keren een beroep gedaan. Zo was er bijvoorbeeld het gebroken sleutelbeen van John Haast, is diezelfde John Haast vader geworden en hebben we helaas afscheid moeten nemen van Hennie Roks. De commissie vermoed dat er ook een huwelijk heeft plaatsgevonden, maar daar dit is niet gemeld hebben wij ook geen reactie kunnen geven.

 

 

Ook afgelopen jaar is er weer regelmatig een beroep gedaan op onze leden om zich als vrijwilliger in te zetten tijdens onze evenementen. De reacties op deze oproepen lijken minder te worden, waardoor het moeilijker is om de planning rond te krijgen. Desondanks is het toch weer gelukt om onze evenementen te organiseren, waarvoor grote dank uitgesproken dient te worden naar diegene die daaraan hebben bijgedragen!

      

 

 

 

 

Rijsbergen, 27 januari 2014