U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 

 

 

 

 

 

 

http://www.majelle-stoffering-interieur.nl/http://www.majelle-stoffering-interieur.nl/

 

 

Wielervereniging Sporting Oekel dankt haar kledingsponsors voor hun bijdrage!

Interesse om ook sponsor te worden? Neem dan contact op met het secretariaat via email: sportingoekel@gmail.com.

Reglement Kerstcross wielervereniging Sporting Oekel

1. Deelnemende categorieën zijn: 5-6 jarigen, 7, 8, 9-10 jarigen, 11-12 jarigen, 13-14  jarigen, 15-16 jarigen, Categorie C50+, Dames 15+,  Categorie B 40+ en Categorie A 17+.  Bij de starttijden kunt u de categorie indeling zien.   

2. De af te leggen minuten  per categorie is als volgt: 5-6 jarigen  7 minuten,  7 jaar  7 minuten, 8 jaar  10 minuten,  9 en 10 jarigen 15 minuten, 11 -12 jarigen 20 minuten, 13 en 14 jarigen 25 minuten, 15-16  jarigen 30 minuten, Dames 15+ 25 minuten,Categorie C50+ 30 minuten,  Categorie B 40+  35 minuten en Categorie A 17+ 45 minuten.

3. Voor de leeftijdsindeling is 26 september bepalend. Wie op 26 september b.v. 8 jaar is en op 27 september 9 jaar wordt mag de gehele competitie bij de 8 jarige rijden. Meisjes mogen één categorie lager starten dan hun werkelijke leeftijd. Deelnemers die in de categorieën A 17+ en B  40+ rijden kunnen in het jaar dat zij 39 of 49 worden dispensatie aanvragen om bij de B 40+ of C 50+ te rijden.

4. Naargelang de weersgesteldheid of omstandigheden van het terrein kan de te rijden afstand worden aangepast.

5. Het dragen van een goedgekeurde helm met gesloten kinband is voor elke deelnemer verplicht. Ook tijdens de opwarmingsronden voor de wedstrijd.

6. Het gebruik van een versnellingsapparaat is toegestaan.

7 A. Er mag met elke fiets worden deelgenomen aan de crossen, mits deze in deugdelijke staat is, en niet is voorzien van een trapondersteuning. Vanaf categorie A 17+ en ouder mag er uitsluitend met een MTB- of veldritfiets gereden worden waarvan de banden niet breder mogen zijn dan 1,35″of 34 mm. Tevens moeten de wielen voorzien zijn van minimaal 18 spaken. Voor de start zal hierop door de jury controle plaatsvinden.

7 B.Er gelden geen limieten voor het verzet in alle categorieën. Over heel het parkoers mag van fiets worden gewisseld, mits deze voldoet aan de in punt 8 A omschreven voorwaarden.

8. Het dragen van een door de organisatie uitgereikt rugnummer is voor elke deelnemer verplicht. Het nummer mag niet worden dubbel gevouwen ivm beschadiging. Men dient zelf voor spelden te zorgen. Spelden kunnen bij de secretaris gekocht worden voor   € 1,- per vier spelden.

9. Elke deelnemer start met 1 voet aan de grond. Onreglementair rijden, het afsnijden in de bochten, het hinderen van anderen kan bestraft worden. In het uiterste geval met diskwalificatie.

10. Aanwijzingen en opdrachten van de verantwoordelijken dienen strikt te worden opgevolgd. Hun beslissingen zijn   onherroepelijk.

11. De speaker is bevoegd om in overleg met de jury, een officiële waarschuwing te geven.

12. Een renner dient steeds te finishen met een fiets.

13. De startvolgorde wordt als volgt bepaald: degene die het eerst aan de start staat start vooraan.

14. Elke renner behoort zich te kunnen legitimeren met een  identiteit kaart of paspoort bij de inschrijving. Zonder legitimatie is het niet mogelijk om in te schrijven.

15. Een gedubbelde renner dient zijn tegenstrever links te laten passeren, indien mogelijk waarbij er door de koplopers enige respect is voor de te gedubbelde die ook recht hebben om hun wedstrijd te rijden..

16. Als er een categorie aan het rijden is blijft ieder die niet aan de beurt is van het parkoers, anders moet het rugnummer ingeleverd worden en kan er aan deze cross niet worden deelgenomen.

17. Het is niet toegestaan het terrein waarop gereden wordt te vervuilen of te beschadigen.

18. In alle gevallen waarin dit reglement niet voorziet, is de uitspraak van de jury bindend.

19. Het parcours mag maar 2 kunstmatige hindernissen bevatten. Voor de 5-6-7-8-9-10-11-12 jarigen mogen geen hindernissen in het parkoers zitten.