U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 

 

 

 

 

 

 

http://www.majelle-stoffering-interieur.nl/http://www.majelle-stoffering-interieur.nl/

 

 

Wielervereniging Sporting Oekel dankt haar kledingsponsors voor hun bijdrage!

Interesse om ook sponsor te worden? Neem dan contact op met het secretariaat via email: sportingoekel@gmail.com.

Wielerspatten van wielervereniging Sporting Oekel

 

Openingskoers Brabantse WielerFederatie: de Hel van Oekel

 

De weersomstandigheden konden nauwelijks beter zijn:  zonnig, droog en een stevige wind. Frisjes inderdaad, maar het is niet voor niets “de Hel van Oekel”! Met een totale opkomst van een 150 renners waren alle categorieën goed vertegenwoordigd. De categorie 50+ mocht als eerste van start om 10.30 uur voor een wedstrijd over 50 kilometer. In deze categorie werd wielervereniging Sporting Oekel vertegenwoordigd door 3 lokale renners, te weten: Johan Peemen, Rene Haast en John Haast. Door technisch malheur konden zowel Johan als Rene de wedstrijd niet volbrengen en was het aan John Haast om de eer hoog te houden. En die eer heeft hij hoog gehouden, deze strijd wist hij te winnen! Op de derde plaats is geëindigd Kees van de Sande, op de tweede plaats Rinie van Zundert en de eerste plaats “onze” John Haast. In deze categorie werd ook de dames wedstrijd verreden met 3 dames aan de start. De uiteindelijke winnares wist goed mee te komen in het peloton, ze was constant vooraan te vinden en schroomde er niet voor om voor haar plekje te knokken!  De categorie 50- was hierna aan de beurt. Trappelend van ongeduld stonden zij al aan de start tijdens de prijsuitreiking van categorie 50+. En er werd hard gestreden vanaf het moment dat het startschot klonk! Met een deelnemersaantal van 63 beloofde deze wedstrijd spektakel te brengen. Vanaf het moment dat het startschot klonk werd er gedemarreerd door de renners. Pas na 8 rondes lukte het voor één renner om weg te blijven uit het peloton. In de volgende rondes konden nog 2 renners de oversteek maken en gedrieën streden zij voor de overwinning.  De uiteindelijke winnaars zijn geworden: op de derde plaats is geëindigd Frank Mertens, op de tweede plaats Joris Vermeulen en het hoogste treetje was voor Bas Raas. Als laatste categorie gingen de amateurs van start. Deze categorie was goed vertegenwoordigd, 52 deelnemers. De strijd ging over 60 kilometer onder perfecte weersomstandigheden. Het zonnetje kon het niet echt winnen van de wind, maar dat mocht de renners niet deren. Het was een harde wedstrijd, het pak was aan elkaar gewaagd! Enige parkoerskennis is tijdens “de Hel van Oekel” niet verkeerd. Veel draaien en keren, de invloed van de wind op het parkoers en de verschillende soorten ondergronden zijn allemaal van invloed op het verloop van de wedstrijd. Uiteindelijk wisten een aantal renners hier optimaal gebruik van te maken. De winnaars in deze categorie zijn: op plaats 3 Jeroen Luijks, plaats 2 Dries Echelpoels en op de eerste plaats Gijsbert Nieuwkoop. Wij van wielervereniging Sporting Oekel kijken met ontzettend veel plezier terug op een geweldige wedstrijddag! Alle wedstrijden hebben een ontzettend sportief verloop gehad en gelukkig zijn de aanwezige EHBO’ers niet in aktie hoeven komen. Een openingswedstrijd als deze belooft wat voor de rest van het wedstrijdseizoen bij de Brabantse WielerFederatie. De renners hebben laten zien wat ze waard zijn en het gaat als het aan hen ligt een fantastisch seizoen worden. Wij kijken alvast uit naar volgend jaar en hopen iedereen dan weer te mogen begroeten!