U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Onze sponsoren:

www.a-hessels.nlwww.a-hessels.nl

Wielervereniging Sporting Oekel dankt haar kledingsponsors voor hun bijdrage!

Interesse om ook sponsor te worden? Neem dan contact op met het secretariaat via email: sportingoekel@gmail.com.

Familie Fiets Tocht 07-06-2015

Vandaag, de eerste zondag in juni, vond de Familie Fiets Tocht plaats. Inschrijven kon bij "Alfons IJscreaties" te Rijsbergen. Hier vandaag gingen de deelnemers via 'Stuivezand' en de 'Raamberg' via de 'Pannenhoef' weer terug naar Rijsbergen. Voor een versnapering waren we van harte welkom bij "de Karkooi" op het "Boerendagterrein". Het museum was speciaal voor ons opengesteld en wat een prachtige spullen uit grootmoeders tijd zijn daar te bewonderen. Hoe vaak zou er "Ken je deze nog" gezegd zijn vanmiddag? Graag bedanken wij de vrijwilligers van 'de Karkooi' die ons de benodigde uitleg hebben gegeven, geweldig! Het volgende stuk van de route leidde de deelnemers via 'de Vloeiweide' en 'de Krabbebossen' langs 'Kaarschot' weer terug naar het startpunt. Aangekomen bij "Alfons IJscreaties" kon nog genoten worden van een ijsje of een bakje koffie op het terras waar het heerlijk toeven was. Het was een prachtige route om te fietsen en de weersomstandigheden waren ontzettend goed. We hebben weer genoten!

 

 

Openingskoers Brabantse WielerFederatie 29 maart 2015 in Rijsbergen

Het was vooral NAT in hoofdletters afgelopen zondag tijdens de openingskoers van de Brabantse WielerFederatie ( www.brabantsewielerfederatie.nl ). Deze openingskoers wordt traditiegetrouw verreden op het Kruispad in Rijsbergen met de start/finish ter hoogte van café “Die Twee”. De koers deed menigeen terugdenken aan tijden in het verleden toen deze koers nog als “de Hel van Oekel” werd bestempeld. De wind, de regen en daarmee de temperatuur zorgde ervoor dat veel renners bibberend van de kou van de fiets af kwamen na de finish. Je moet een echte “Flandrien” zijn om aan deze koers mee te kunnen doen! Daarmee heeft de koers zijn reputatie weer waargemaakt: het is altijd afzien in Rijsbergen en de koers mag met recht weer “de Hel van Oekel” worden genoemd. Tijdens de koers worden er in 3 categorieën gestart, te weten categorie 50+, 50- en amateurs en er waren totaal een 70-tal deelnemers. In de categorie 50+ zag het podium er als volgt uit: winnaar was plaatsgenoot en oud-prof Jos van Aert, op de tweede plaats Rinie van Zundert en als derde wist Walter Marijnissen zich te plaatsen. Jos van Aert is gezien het verloop van de koers zijn oude streken nog niet verleerd en wist op een mooie manier de overwinning naar zich toe te trekken. Rinie en Walter hebben zich dapper geweerd tegen de overmacht van Jos. De categorie 50- gaf de volgende uitslag: op de eerste plaats Lorenso Arena, als nummer twee Frank Mertens en als nummer drie Bram Sprangers. Alle renners hebben zich kranig geweerd, maar er was geen houden aan. In de categorie Amateurs kon men na afloop de volgende uitslag in de boeken schrijven: op het hoogste schavot Philip de la Montagne, op plaats twee Johan Pemen en op de derde plaats Martijn van ’t Leengoed. Ondanks alle aanmoedigen voor ons “SportingOekel”lid Johan lukte het hem niet om in de laatste meters bij Philip te blijven. Prachtig gestreden met een mooie en vooral sportieve uitslag voor alle deelnemers. Er is zo goed gereden door het 70-tal renners dat er niet één valpartij is gemeld en de leden van EHBO-vereniging Breda Centrum hebben dus gelukkig werkeloos aan de kant gezeten. Zo zien we het graag! Het belangrijkste onderdeel van onze koers is nog niet vermeld: onze vrijwilligers! Zij hebben de kou, de wind en de regen getrotseerd om ook deze koers weer veilig te laten verlopen. Heel veel dank en respect voor degene die ons hierbij hebben geholpen, zonder jullie was het niet mogelijk geweest dit te organiseren. Wij hopen een volgende editie weer op jullie te mogen rekenen, hopelijk met betere weersomstandigheden. De foto’s van deze openingskoers vindt je binnenkort op onze site, www.sportingoekel.nl en op onze facebookpagina, www.facebook.com/wielervereniging sportingoekel. Wil je graag lid worden van onze sportieve vereniging, neem dan contact met ons op via sportingoekel@gmail.com met onze secretaris Silvia. Graag beantwoord zij alle vragen die je eventueel hebt. 

 

 

Start van het wedstrijdseizoen voor de Brabantse WielerFederatie op 29 maart 2015.

Op 29 maart aanstaande is het eindelijk zover, de start van het wedstrijdseizoen van de Brabantse WielerFederatie. Traditiegetrouw vind deze openingskoers plaats in Rijsbergen met de start en finish gelegen aan de Kruispad ter hoogte van café “Die Twee”. De wedstrijd valt onder auspiciën van de B.W.F. maar staat tevens open voor iedereen vanaf 16 jaar die in wedstrijdverband wil koersen.

Op het welbekende parkoers dat loopt van het Kruispad-Overasebaan-Kaarschotsestraat en Lange Dreef zal gestreden worden om de eerste wedstrijdoverwinning van 2015. 

De koers zal worden verreden in 3 categorieën:

-       Categorie 50+ : starttijd 10.30 uur voor een afstand van 50 kilometer

-       Categorie 50-  : starttijd 12.00 uur voor een afstand van 50 kilometer

-       Categorie Amateurs : starttijd 13.30 uur voor een afstand van 60 kilometer

Na 4 trainingswedstrijden staan de renners te trappelen om van start te gaan. Wielervereniging Sporting Oekel hoopt de BWF kampioenen van 2014 aan de start te zien, te weten: Alfons van Geel (50+), Ronald van Elsen (50-) en John de Leeuw (Amateurs). Het zou ook fantastisch zijn om ID-renners zoals regionale held Davy Mertens* welkom te heten. De voorbereidingen zijn getroffen en hopelijk werken de weergoden ook dit jaar weer mee. De wind en de kasseien zullen het de renners al moeilijk genoeg maken! Graag zien wij jullie op zondag 29 maart vanaf 10.30 uur op de Kruispad in Rijsbergen bij “de Hel van Oekel”!   

Heeft u interesse om lid te worden van onze vereniging? Neem dan contact op met het secretariaat: sportingoekel@gmail.com. Volg ons op facebook, https://www.facebook.com/wielervereniging.sportingoekel, of neem eens een kijkje op onze site, www.sportingoekel.nl .

* Davy mag in september van dit jaar deelnemen aan het WK aangepast wielrennen voor mensen met een IQ onder de 75 in Equador. Dat op zich is al een topprestatie, maar in Equador komen ook (zie voor meer informatie www.davymertens.nl)! De kosten van de reis en verblijf zijn voor eigen rekening en Davy probeert via crowdfunding het benodigde bedrag bij elkaar te krijgen. En daarom vraagt Davy u, help mij naar het WK: www.geefgezondheid.nu/projecten/65-sport/48-help-davy-naar-het-wk          

 

 

Wielervereniging Sporting Oekel organiseert openingskoers voor de Brabantse WielerFederatie

 

Op zondag 30 maart organiseert wielervereniging Sporting Oekel opnieuw de openingskoers voor de Brabantse WielerFederatie. Het is al bijna een traditie om het wedstrijdseizoen in Rijsbergen te openen met een koers die ook wel bekend staat als “de Hel van het Kruispad”. De renners hebben inmiddels 4 trainingswedstrijden verreden en kunnen niet wachten om sportief de krachten te meten. De openingskoers wordt ingevuld met een A-programma en bestaat uit 3 categorieën: - Categorie 50+: start om 10.30 uur met een afstand van 50 kilometer - Categorie 50-: start om 12.00 uur met een afstand van 50 kilometer en - Categorie Amateurs: start om 13.30 uur met een afstand van 60 kilometer Wielervereniging Sporting Oekel zal in de 3 categorieën worden vertegenwoordigt door: Alfons van Geel, Rene Haast, Ad Herijgers, Johan Peemen, Anton Graumans, Leroy Peemen, Niels Buijs, Helmut van der Jagt en John Haast. Het zal deze coureurs niet makkelijk worden gemaakt op het thuisparkoers. De kampioenen van 2013 Ad Valentijn, Marcel van Esch en Teo Muis zullen knallend van start willen gaan en zich de eerste koers vooraan willen laten zien. Het (verkeersvrije) parkoers ziet er als volgt uit: De start/finish streep ligt voor café “Die Twee” op het Kruispad. Vanaf de start gaan de renners via de Overasebaan, Kaarschotsestraat, de Lange Dreef op volle snelheid naar de finish op het Kruispad De renners kunnen inschrijven bij café “Die Twee”gelegen aan het Kruispad te Rijsbergen. Voor renners zonder licentie is het mogelijk om een daglicentie te kopen zodat zij toch kunnen deelnemen in de juiste categorie. De wedstrijd is dus open voor iedereen vanaf 16 jaar die zich eens op wedstrijdniveau wil koersen. Wielervereniging Sporting Oekel kijkt uit naar prachtige, sportieve en spannende openingswedstrijd waarbij het genieten van de wedstrijd voorop staat voor zowel de renners als het publiek. Graag zien we u op zondag 30 maart op het Kruispad!

 

 

Lente  tijdens openingskoers BWF

Sporting Oekel organiseert sinds een aantal jaren de openingkoers van de Brabantse Wieler Federatie (BWF).  Zo ook dit jaar op zondag 30 maart. Vorig jaar moest de wedstrijd uitgesteld worden vanwege de sneeuw, nu was het 1 en al lente wat de klok sloeg rond het parcours op de Kruispad. Toeschouwers vonden een zonnig plekje langs de kant en op het terras om de hardwerkende wielrenners de eerste wedstrijd kilometers van dit seizoen te zien maken langs heggen en bomen die volop in bloei staan. De categorie 50+ was met 58  renners goed bezet. In deze categorie pakten de Rijsbergenaren Alfons van Geel en Rene Haast een verdienstelijke vierde en zevende plaats. Ook mocht de organisatie de ID-renners Jonnathan Duinkerke en Davy Mertens aan de start verwelkomen en als enige dame is Lotte van Opstal van start gegaan. Het was hard werken voor deze renners en renster, het peloton wacht op niemand! De categorie 50- had een mooi aantal vertrekkers, 39 stuks om precies te zijn. Hier wisten 4 renners uit het peloton te ontsnappen en elke ronde de voorsprong uit te bouwen. Als laatste ging de categorie Amateurs van start. Met een hele mooie groep van 79 renners aan de start konden we hier wel vuurwerk verwachten. De renners zijn door het mooie weer uit alle windstreken aan de start verschenen, we zagen zowel Brabanders als Zeeuwen en de provincie Noord Holland was ook goed vertegenwoordigd. Pas in de laatste ronde lukte het 1 renner om aan de greep van het peloton te ontsnappen, alle voorgaande pogingen werden in de kiem gesmoord.


Uitslagen:
50+: 1. Rini van Zundert (St. Willebrord)  2. Patric Verdonck (Hoogstraten) 3. Jack de Klerk (Breda)
50-: 1. Ruud Goorden (Roosendaal) 2. Jordi Timmermans (Langeweg) 3. Guido Vermeiren (Rijckevorsel)
Amateurs: 1. Rikkie Dijkhuizen (Scheveningen) 2. Jeroen Wesselius (Voorburg) 3. Twan Kops (Veldhoven)

Wielervereniging Sporting Oekel wil alle deelnemers en toeschouwers en natuurlijk ook de Brabantse Wieler Federatie hartelijk danken voor weer een geweldige sportieve dag. We hebben weer genoten van de renners, de sfeer en natuurlijk ook van het prachtige weer. Voor alle foto’s kijkt u op onze site: www.sportingoekel.nl of op onze Facebookpagina: https://www.facebook.com/wielervereniging.sportingoekel  

 

 

 

Voorjaarstocht 16 maart 2014

 

Afgelopen zondag 16 maart is onze eerste toertocht van het zomerseizoen verreden, de voorjaarstocht.
De weersvoorspellingen beloofden vooraf een mooie zonnige dag, maar het is een prachtige dag geworden ondanks de wind!
Om 9.00 stonden 14 van onze leden klaar voor vertrek bij de Action in Rijsbergen en zij werden op de tocht vergezeld door een gastrijder, Jacques Hanegraaf.
De voorjaarstocht bracht ons van Rijsbergen via Zundert en Achtmaal naar Kalmthout en de Kalmthoutse Heide.
Via Hoogerheide kwamen we in Woensdrecht uit waar de voorbereidingen voor “de Ronde van Woensdrecht” in volle gang waren.
De finishstreep was nog niet opgedroogd boven aan “de Rijzende weg” toen wij hier als eerste passeerden.
Vervolgens kwamen we door Huijbergen om via Nispen, Schijf en Klein Zundert huiswaarts te keren.
De hele tocht met een afstand van 90 kilometer werd volbracht in 3 uur.
Er zaten 121 hoogtemeters in de tocht verwerkt en de gemiddelde snelheid bedroeg 31 kilometer per uur.
Teruggekomen in Rijsbergen is er nog tijd gemaakt voor een groepsfoto omdat ons een bidonkrat geschonken is compleet met bidons.
Er zal geen dorst geleden te hoeven worden bij wielervereniging Sporting Oekel!
Ons volgende evenement wordt op 30 maart aanstaande georganiseerd.
Dan zal op “het Kruispad” in Rijsbergen de openingskoers van de Brabantse Wieler Federatie worden verreden. 
Kijk voor meer informatie op onze Facebookpagina, www.facebook.com/wielervereniging.sportingoekel, of mail naar sportingoekel@gmail.com 

 

 

Voorjaarstocht 2014

 

Wielervereniging “Sporting Oekel” start op zondag 16 maart aanstaande met de eerste toertocht van het wegseizoen. Deze toertocht, ook wel bekend als onze voorjaarstocht, heeft een afstand van ongeveer 90 kilometer. Twee van onze leden hebben weer hun best gedaan om een mooie tocht uit te zetten om zo een goede start te geven aan het wegseizoen van 2014. Als de weersvoorspellingen gaan kloppen beloofd het een mooie zonnige voorjaarsdag te worden met een aangename (fiets)temperatuur. Afgelopen jaar hadden we een mooie opkomst met een 15-tal renners en mochten we Lauren Arnouts verwelkomen als gastrijdster. Graag nodigen wij dan ook onze leden uit om deel te nemen aan de Voorjaartocht. Ben je geen lid van “Sporting Oekel” maar denk je erover om eventueel lid te worden? Kom dan eens kennis maken met ons a.s. zondag en rijd met ons mee! We vertrekken vanaf de Action in Rijsbergen om 9.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.sportingoekel.nl of mail naar sportingoekel@gmail.com. Tot zondag!

 

 

Veldtoertocht op 17 november a.s.

 

Op 17 november organiseert Fietsclub Kees van Boxel samen met wielervereniging Sporting Oekel uit Rijsbergen wederom de veldtoertocht van Galder. Dit jaar heeft de organisatie de route grotendeels veranderd t.o.v. van voorgaande jaren met als resultaat een prachtige nieuwe route; veel singeltracks; statige boslanen en mooie vergezichten! Vanaf vertrek naar de Galderse Hei; Mastbos; Ulvenhoutse en Princenbos; langs Valkenberg (nieuw!) en landgoed Hondsdonk wordt via de Strijbeekse Hei weer teruggekeerd in Galder (met een nieuwe aankomst via de Markvallei)!
De route is dermate uitgezet dat deze ook bij mindere omstandigheden goed te rijden is. Afstanden: ongeveer 25, 32 en 50 km!
Inschrijven vanaf 08:00 uur tot ongeveer 10:00 uur bij café Knooppunt Galder; kosten: €4,00 p.p. Na terugkomst in Galder is er voor iedere deelnemer een kop soep!
I.v.m. rioleringswerkzaamheden in Galder is Knooppunt Galder (mogelijk) niet bereikbaar met de auto; maar er zal duidelijk aangegeven worden hoe te rijden en waar te parkeren. Deelnemers die met de fiets komen hebben hier echter geen last van.
Tevens heeft Fietsclub Kees van Boxel besloten deze sportieve dag af te ronden met een optreden van de Rockband BACKUP (ook bij cafe Knooppunt Galder) Toegang gratis! Dus komt allen, groot en klein!
Tot ziens in Galder
De organisatie

 

 

Afgelopen zondag 16 juni was het dan eindelijk zover. Na maandenlange voorbereiding ging de Dikke Banden Race in de Sint Bavostraat van start. Voorheen werd deze Dikke Banden Race in augustus verreden in “Den Hooiberg”, gekoppeld aan een wedstrijd van de Brabantse WielerFederatie. Dit jaar heeft wielervereniging Sporting Oekel ervoor gekozen om terug te keren naar de dorpskern zodat er naast de Dikke Banden Race ook weer een echte Kermiskoers kon worden georganiseerd. Onder een stralend zonnetje kon het parkoers worden afgelegd: Sint Bavostraat, van Oosterhoutstraat, Kerkakkerstraat, Minister Verschuurstraat en de finish in de Sint Bavostraat bij het voormalig Raadhuis.

 

Dikke Banden Race: Om 12.30 uur gingen onze eerste deelnemertjes van start in categorie 1: de 0 t/m 6 jarigen. Deze 7 jongste deelnemertjes hebben 3 (!) rondes afgelegd. Als eerste kwam Jeppe van de Made over de streep, op de voet gevolgd door de nummer 2 Bjorn Haast. De nummer 3 uit deze categorie is Merel Graumans, allen uit Rijsbergen. Categorie 2 met 8 deelnemers (7 en 8 jaar) mocht van start voor 5 rondes. De winnaars in deze categorie zijn: eerste plaats Rens Schalk, tweede plaats T. Hendrickx (?) en op de derde plaats Vivian Jochems. De 6 deelnemers van categorie 3 streden gedurende 9 rondes. Eerste plaats: Rick Vriends uit Achtmaal, tweede plaats: Jesse Hendricks uit Rijsbergen en op de derde plaats: Wouter Jongenelen uit Rijsbergen. De 11 en 12 jarigen van categorie 4 hebben 12 rondes gereden. Als eerste van de 9 deelnemers kwam Thijs Naalden uit Etten-Leur over de finish, als tweede Jasper van de Jagt uit Rijsbergen en als derde Daan Suijkerbuijk uit Rijsbergen. Categorie 5 was met 11 deelnemers het sterkst bezet. Na 15 rondes kwam Kevin Haast als eerste over de streep, al snel gevolgd door zijn broer Jeroen Haast. De derde podiumplaats was voor Hassan Kasim, allen uit Rijsbergen. Ambassadeurs van de Rabobank waren aanwezig om de verdiende prijzen uit te reiken. 
DikkeBandenPloegenTijdrit: Om 15.00 uur werd het startsein voor de eerste editie van ons nieuwe evenement gegeven, de DikkeBandenPloegenTijdrit. Het doel van deze PloegenTijdrit was zoveel mogelijk geld ophalen voor stichting KiKa. Het inschrijfgeld van €10,- per ploeg wordt geheel gedoneerd. De strijd ging daarom geheel om de eeuwige roem en een winnaarsbokaal voor de snelste en de origineelste ploeg. De snelste ploeg, Ghost Riders uit Rijsbergen, hebben de 3 rondes in 4.43 minuten afgelegd. Helaas waren ze zo snel dat de organisatie te laat was om de bokaal te overhandigen! Deze staat bij café “d’n Dokter”, waar de prijs van origineelste deelnemer naar toe is gegaan. Op een aangepaste rollator en fietsen met ovale wielen, een step en een fiets met een heel vreemd scharnierpunt was de eindtijd totaal niet van belang: het plezier spatte ervan af! Uit de andere ploegen waren zelfs deelnemers die, na een tijdrit gereden te hebben, onderling meteen weer nieuwe ploegen vormden om nogmaals mee te kunnen doen. Geweldig om te zien en natuurlijk extra donaties voor KiKa. Uiteindelijk hebben we een fantastische dag gehad, ongelooflijk veel plezier gehad met de Dikke Banden Race en ons de longen uit ons lijf geschreeuwd met de Dikke Banden Ploegen Tijdrit. Het lijkt ons een evenement dat voor herhaling vatbaar is en graag horen wij uw mening via mail: sportingoekel@gmail.com.

 

 

Wielervereniging Sporting Oekel organiseert de”Dikke Banden Race” op zondag 16 juni 2013 in het centrum van Rijsbergen

 

Wil jij racen in een echte wedstrijd zoals de wielrenners op TV? Tijdens de Dikke Banden Race hebben we je graag aan de start! Winnaars* mogen naar de FinaleDag, waarbij renners van het Rabobank Liv Giant Team of het Rabobank Development Team aanwezig zijn. Meedoen? Meld je dan snel aan bij wielervereniging Sporting Oekel: www.facebook.com/wielervereniging. sportingoekel of sportingoekel@gmail.com 
De Dikke Banden Race is voor jongens en meisjes van 0 tot en met 15 jaar die geen wielerlicentie bij de KNWU hebben. Want dan ben je te goed getraind. Er wordt gereden in verschillende leeftijdsgroepen, zodat je tegen kinderen van je eigen leeftijd fietst. Bij voldoende aantal deelnemers rijden de jongens tegen de jongens en de meisjes tegen de meisjes. De Dikke Banden Race wordt georganiseerd door wielervereniging Sporting Oekel samen met de Rabobank. De race voldoet aan de eisen van de Koninklijke Nederlandse Wieler Unie (KNWU). Alles wordt dan ook perfect geregeld. Zo wordt het parkoers afgezet en is het dragen van een wielerhelm verplicht. Mocht je die niet hebben dan zijn die gratis bij de organisatie te leen. 

De leeftijdscategorieën.
De Dikke Banden Race wordt gereden in verschillende leeftijdscategorieën:
Categorie 1 : jongens en meisjes geboren tussen 2007-2013, starttijd 12.30 uur
Categorie 2*: jongens en meisjes geboren in 2005-2006, starttijd 12.50 uur
Categorie 3*: jongens en meisjes geboren in 2003-2004, starttijd 13.15 uur
Categorie 4*: jongens en meisjes geboren in 2001-2002, starttijd 13.45 uur
Categorie 5 : jongens en meisjes geboren tussen 1998-2001, starttijd 14.15 uur
* De winnaars van categorie 2, 3 en 4 worden aangemeld om deel te nemen aan de Finaledag van de Rabo Dikke Banden Race en krijgen hier een uitnodiging voor.
Op wat voor fiets mag je deelnemen?
Alle fietsen, behalve racefietsen en raceframes , die zijn niet toegestaan. 
Ook organiseren wij op deze dag de Go Biking! Tour 
Go Biking! Tour is opgezet om jeugd te stimuleren meer te bewegen en ze kennis te laten maken met de wielersport. Het zijn clinics waar kinderen kennismaken met de fietssport.
Met BMX-fietsen wordt een parkoers gereden met hindernissen onder begeleiding van een KNWU-trainer .
Deze training duurt ongeveer een uur en wordt gegeven op het parkeerterrein van de “Action” in de Sint Bavostraat. 
Kermiskoers op 16 juni 2013 
Wielervereniging Sporting Oekel Rijsbergen organiseert de eerste editie van de Dikke Banden Ploegen Tijdrit tijdens de Rijsbergse Kermis op 16 juni 2013, St. Bavostraat (start/finish) vanaf 15.00 uur.
Meedoen? Meld je dan snel aan bij wielervereniging Sporting Oekel: www.facebook.com/wielervereniging. sportingoekel of sportingoekel@gmail.com 
Het inschrijfgeld bedraagt € 10,- per ploeg en inschrijven kan tijdens de St. Bavoloop of op zondag 16 juni in café “d’n Dokter”. 
Een deelnemende ploeg aan de tijdrit bestaat uit 4 personen. De samenstelling hiervan bepaald de ploeg zelf d.w.z. alleen heren, alleen dames of een combinatie hiervan. Alle 4 deelnemers moeten over de finish komen. De tijd van de laatste deelnemer bepaalt de finishtijd. 
Op wat voor fiets mag je deelnemen?
Alle fietsen, behalve racefietsen en raceframes , die zijn niet toegestaan. 
Waarom deelnemen?
Wielervereniging Sporting Oekel steunt Stichting KiKa in de strijd tegen kinderkanker. Het inschrijfgeld komt dan ook geheel ten goede aan de actie van Stichting KiKa: “Draag je steentje bij tegen kinderkanker” (http://www.kikabouw.nl). 

 

 

Wielervereniging Sporting Oekel organiseert op zondag 2 juni a.s. de Familiefietstocht.

 

Na jarenlang de Avondfietsvierdaagse te hebben georganiseerd, stapt wielervereniging Sporting Oekel over naar een 1-dags evenement. Met deze Familiefietstocht willen wij iedereen die graag een toertocht rijd de mogelijkheid bieden om hieraan deel te nemen. Deze fietstocht heeft een lengte van ongeveer 25 kilometer en is geschikt voor jong en oud. 
De uitgestippelde route brengt u van Oekel (Rijsbergen) via Stuivezand (Zundert), Hazeldonk (Breda) en Effen (Breda) weer terug naar Oekel. Onderweg kunt u stoppen bij een bloemenkwekerij waar u een stukje fruit kunt nuttigen en de kassen kunt bewonderen. De tweede stop is bij een hoveniersbedrijf waar u een glaasje fris krijgt aangeboden en van de omgeving kunt genieten middels een wandeling. Wij denken een mooie tocht te hebben uitgezet en hopen dat u ervan zult genieten. Graag horen wij dan ook van u hoe u de dag ervaren heeft. Dit kan via het enqueteformulier dat u krijgt bij inschrijving of via mail naar: sportingoekel@gmail.com
Inschrijven kan op zondag 2 juni bij café “Die Twee” van 12.30 uur tot 14.00 uur. Kosten voor deelname bedragen € 2,00 per persoon. 
Wij zien u graag zondag 2 juni aanstaande! 

 

 

Ardennentocht en Familiefietstocht

 

Afgelopen donderdag 9 mei was het zover, onze jaarlijkse toertocht op Hemelvaartsdag in de Ardennen. Er waren 2 tochten uitgezet, met afstanden van respectievelijk 107 en 137 kilometer. Start- en finishplaats voor de tochten was in Sart-Lez-Spa, België. Via de Eiffel in Duitsland werd een mooie lus gemaakt met een aantal pittige beklimmingen. De prachtige omgeving en het stralende weer maakte echter veel goed. De deelnemers en de volgers hebben genoten van een geweldige dag! Ons volgende evenement is de Familiefietstocht die wij organiseren op zondag 2 juni a.s. Deze fietstocht heeft een lengte van ongeveer 25 kilometer. Iedereen mag deelnemen aan deze familiefietstocht, kosten voor hiervoor bedragen € 2,- per persoon. Inschrijven kan op zondag 2 juni van 12.30 uur tot 14.00 uur in café "Die Twee" op het Kruispad te Rijsbergen. Tot 2 juni, wij verwelkomen u graag!

 

 

Koninginnerit van 28 april 2013

 

Op zondagochtend 28 april om 08.30 uur ging de Koninginnerit van start, een tocht van ongeveer 120 kilometer. De start met een ploeg van 9 man was wat killetjes, de temperatuur wilde niet echt meewerken. De Koninginnerit bracht ons van Rijsbergen via Essen naar de regio Woensdrecht, Bergen op Zoom, Roosendaal, Etten-Leur en via Breda terug naar Rijsbergen. Twan en Eric hadden nog een verrassing gepland in de rit, n.l. de Rijzendeweg in Woensdrecht. Deze weg met een stijgingspercentage van 5% mocht 2x genomen worden. Degene die de dag ervoor de Davitamon Classic hebben gereden voelden tijdens deze klim de benen! Gedurende de tocht begon het zonnetje zijn best te doen en werd de temperatuur een stuk aangenamer.Twan en Eric, bedankt voor de mooie tocht en de andere heren, bedankt voor weer een hele gezellige ochtend! Onze volgende tocht zal zijn op Hemelvaartsdag, dan gaan we traditiegetrouw naar de Ardennen. Opgeven hiervoor kan nog steeds, mail naar sportingoekel@gmail.com o.v.v. Ardennertocht.

 

 

BWF koers van 4 april 2013 te Rijsbergen, Kruispad

 

Op zondag 14 april j.l. heeft wielervereniging Sporting Oekel onder prachtige weersomstandigheden alsnog de koers voor de Brabantse Wieler Federatie kunnen organiseren. De wedstrijd had een A programma met om 10.30 uur de start van de BWF50+, 12.00 uur BWF50- en om 13.30 uur de amateurs. Helaas werd de eerste ronde tijdens de wedstrijd van de BWF50+ ontsiert door de valpartij van 1 renner. Gelukkig waren de EHBO-ers snel op de plaats van het ongeval. Daar deze renner hard met het wegdek in aanraking was gekomen is hij voor de zekerheid door een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd voor controle. Tot grote verassing van de organisatie mochten we bij de BWF50+ Joannathan Duinkerke verwelkomen, special olympics kampioen op de weg en tijdrit van Athene 2011. Winnaars van de 50+categorie waarbij een kleine veertig renners aan de start verschenen: 3e plaats Jack de Klerk, 2e plaats Rini van Zundert en 1ste plaats Ad Valentijn. Voor Sporting Oekel kwamen René Haast en Ad Hereijgers in deze categorie aan de start, waarbij René Haast de 6e plaats wist te behalen. In de categorie 50-, die zonder incidenten is verlopen, stonden een veertigtal renners aan de start met als winnaars: 3e plaats Corné Thijssen, 2e plaats Miguel Verhagen en als 1ste geëindigd Niky Deijkers. Voor Sporting Oekel stonden aan de start Niels Buijs (11de plaats) en Leroy Peemen (20ste plaats). In de categorie amateurs was er een prachtig startveld van een 65-tal deelnemers. Deze renners hebben ons een geweldige wedstrijd laten zien. Op enkele rondes voor het einde van de wedstrijd werd een gedeelte van het peloton bijna gedubbeld waardoor het noodzakelijk was deze renners uit koers te nemen. Ze hadden hard gestreden, maar de wind zat ze tegen waardoor de aansluiting met de eerste groep verloren was. De overige renners hebben de wedstrijd zonder problemen uitgereden en de kopgroep van 3 heeft op de streep beslist wie de winnaar is geworden. Op de 3e plaats Eric Meerkerk, de 2e plaats Tonnie Akkermans en op de 1ste plaats Jan Muis. Voor Sporting Oekel zijn John Haast en Johan Pemen aan de start verschenen met respectievelijk de 6e en de 7e plaats. Wielervereniging Sporting Oekel wil alle deelnemers en de Brabantse Wieler Federatie bedanken voor een prachtige sportieve dag, zowel de organisatie als de omstanders hebben genoten van de sportieve strijd tussen de renners!

 

 

BWF koers Rijsbergen verplaatst naar 14 april

 

Op 24 maart jongstleden waren wij door de barre weersomstandigheden gedwongen de BWF openingskoers af te lasten. Er werd in Breda verbaasd gereageerd, daar was het weer prima terwijl er hemelsbreed 10 kilometer verderop enkele centimeters sneeuw was gevallen! De organisatie van Sporting Oekel heeft meteen alles in het werk gesteld om voor deze koers een nieuwe datum te vinden. In overleg met de Brabantse WielerFederatie en gemeente Zundert zijn we gekomen tot de volgende datum, n.l. 14 april. Aan het programma en de route wijzigt verder niets. Laten we hopen dat het weer deze keer de koers niet zal verstoren en dat we dan eindelijk van een voorjaarzonnetje mogen genieten! Het verzetten van de BWF-koers heeft als gevolg voor ons eigen jaarprogramma dat de toertocht van 14 april verzet is naar 7 april. Vertrek om 08.30 uur bij de Action in Rijsbergen. We gaan er weer mooie dagen van maken, zowel van de toertocht als van de BWF-koers. Tot snel op één of beide activiteiten.

 

 

Koning winter gijzelt openingskoers BWF te Rijsbergen

 

Met een 5 cm dik sneeuwpakket verraste koning winter zaterdagnacht
de openingskoers van de BWF georganiseerd door Sporting Oekel.
Hierdoor moest in allerijl de organisatie van Sporting Oekel ‘s morgens
een bericht de deur uit doen dat de wedstrijd in verband met sneeuwval die dag werd afgelast.
De lente is eigenlijk begonnen, maar de winter weet van geen ophouden.
Verschillende Sporting Oekel leden en andere renners hadden zich verheugd op een harde openingswedstrijd met een snijdende wind over het parcours, echter een sneeuwlaag gooide roet in het eten.
De vrijwilligers die als verkeersregelaar hun werk hadden moeten doen in de snijdende kou, zullen zich waarschijnlijk in hun handen hebben gewreven, wat nog begrijpelijk is ook.
Omdat de organisatie van Sporting Oekel alles natuurlijk in kannen en kruiken had voor een mooie wedstrijd, wordt uitgezien naar een andere datum, waarschijnlijk
in april. 
Sporting Oekel hoopt dan wederom te kunnen rekenen op alle vrijwilligers en dan wel mooi weer om de renners alsnog een echte lentekoers te kunnen bieden.

 

 

Voorjaarstocht van 17 maart 2013

 

Na een weekje uitstel in verband met de weersomstandigheden kon op zondag 17 maart de eerste toertocht van dit voorjaar/zomerseizoen van start gaan. Om 09.00 uur was de groep met een mannetje of vijftien klaar om te vertrekken. Als gastrijdster stond Lauren Arnouts klaar om de groep te versterken. De voorjaarstocht, met een lengte van ongeveer 70 km, bracht ons via Zundert naar Kalmthout. Over de prachtige Kalmthoutse Heide via Essen en Nispen reden we weer naar Rijsbergen. Het weer viel niet tegen, af en toe wat zon, maar in elk geval droog. Wij, in de volgwagen, hebben weer genoten van de mooie route. Het beloofd een mooi seizoen te worden!
Ons volgende evenement vindt plaat op zondag 24 maart aanstaande. Wielervereniging Sporting Oekel organiseert dan wederom de openingskoers voor de Brabantse WielerFederatie.
De start en finish is gelegen aan de Kruispad te Rijsbergen bij café "Die Twee".
De wedstrijd valt onder auspiciën van de BWF maar staat ook open voor iedereen vanaf 16 jaar die in wedstrijdverband wil koersen.
Er wordt gestreden in 3 categorieën namelijk: 
50+ wedstrijd 50km (start 10.30 uur)
50– wedstrijd 50km (start 12.00 uur)
amateurs wedstrijd 60km (start 13.30 uur)
In deze openingswedstrijd van het seizoen zullen weer verschillende renners scherp staan om zich gelijk in het nieuwe seizoen te tonen, maar zullen ze toch rekening moeten houden met enkele plaatselijke Sporting Oekel coryfeeën.
In de 50+ categorie zullen Alfons van Geel en René Haast zich van hun beste kant willen laten zien.
Bij de 50- zal Dennis Jochems, maar ook Helmut van der Jagt zich met de concurrentie willen meten en bij de amateurs zullen Johan Peemen, John Haast en Anton Graumans zich niet zomaar neerleggen bij de hegemonie van enkele topfavorieten zoals John de Leeuw, Tonnie Akkermans en Jochem van der Doelen.
Wielervereniging Sporting Oekel ziet uit naar een spannende strijd, maar heeft vooral ingezet op een mooie en sportieve openingswedstrijd, zodanig dat het plezier bij een ieder zal prevaleren.

Graag tot zondag 24 maart!

 

 

SPORTING OEKEL RIJSBERGEN OPENT WIELERSEIZOEN B.W.F.

 

Op zondag 24 maart organiseert wielervereniging Sporting Oekel wederom de openingskoers voor de Brabantse WielerFederatie.
De start en finish is gelegen aan de Kruispad te Rijsbergen bij café "Die Twee".
De wedstrijd valt onder auspiciën van de BWF maar staat tevens open voor iedereen vanaf 16 jaar die in wedstrijdverband wil koersen.
Er wordt gestreden in 3 categorieën namelijk:
- 50+ wedstrijd 50km (start 10.30u)
- 50 – wedstrijd 50km (start 12.00u)
- amateurs wedstrijd 60km (start 13.30u)
In deze openingswedstrijd van het seizoen zullen weer verschillende renners scherp staan om zich gelijk in het nieuwe seizoen te tonen, maar zullen ze toch rekening moeten houden met enkele plaatselijke Sporting Oekel coryfeeën.
In de 50+ categorie zullen Alfons van Geel en Rene Haast zich van hun beste kant willen laten zien.
Bij de 50- zal misschien Helmut van der Jagt zich met de concurrentie willen meten en bij de amateurs zullen Johan Peemen, John Haast en Anton Graumans zich niet zomaar neerleggen bij de hegemonie van enkele topfavorieten zoals John de Leeuw, Tonnie Akkermans en Jochem van der Doelen.
Sporting Oekel ziet uit naar een spannende strijd, maar heeft vooral ingezet op een mooie en sportieve openingswedstrijd , zodanig dat het plezier bij een ieder zal prevaleren.
Tot zondag 24 maart in Rijsbergen!

 

 

VeldToerTocht te Galder op 18 november a.s.

 

Impressie VeldToerTocht te Galder

Op zondag 18 november organiseren Fietsclub Kees van Boxel uit Galder samen met Wielervereniging Sporting Oekel uit Rijsbergen wederom een veldtoertocht. Deze toertocht gaat voor 95% door de bossen en velden in de omgeving van Galder. Vanaf 08.00 tot 10.00 uur kan er gestart worden; inschrijven bij café Knooppunt Galder. Kosten zijn €4,00 voor een geheel uitgepijlde tocht met een goed verzorgde pauze plaats halverwege.
Vanaf Galder is er via de Galderse Heide; Mastbosch; Ulvenhoutse en Chaamse bossen en langs de Strijbeekse Heide weer terug een gevarieerd parcours uitgezet met diverse singeltracks; weidse gezichten en prachtige boslanen. 
Minimale afstand is 25 KM, tijdens de tocht kan men diverse keren van parcours wijzigen om tot een maximale afstand van 50km te komen.
Na terugkomst in Galder kan er gebruikt gemaakt worden van de "wasstraat van Bijl" en is het gezellig napraten in café Knooppunt Galder. Tegen inlevering van het inschrijfbewijs staat voor iedere deelnemer een gratis kop soep klaar. (verzorgd door Knooppunt Galder)

Wederom met de hulp van de vele vrijwilligers; Knooppunt Galder en Staatsbosbeheer hebben we deze tocht weer kunnen organiseren. Bedankt!
Tot zondag 18 november in Galder!