U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 

 

 

 

 

 

 

http://www.majelle-stoffering-interieur.nl/http://www.majelle-stoffering-interieur.nl/

 

 

Wielervereniging Sporting Oekel dankt haar kledingsponsors voor hun bijdrage!

Interesse om ook sponsor te worden? Neem dan contact op met het secretariaat via email: sportingoekel@gmail.com.

Eerste mtb graveltocht van Sporting Oekel  in de Rijsbergse bossen groot succes

Op zondagochtend 19 september om 8.00 uur melden de eerste deelnemers zich bij Connies Café aan de Kruispad te Rijsbergen voor het vertrek van de eerste mtb graveltocht in Rijsbergen.

Het mooie nazomerweer maakt de tocht tot een plezierige uitdaging. Op de mtb kalender is de tocht in Rijsbergen één van de eerste van het seizoen. Dat maakt dat iedereen nog in zomertenue van start kan gaan en dat bij aankomst het terras nog uitnodigt tot gezellig nakletsen. En dat is ook gebeurd tot halverwege de middag. Het vertrek verloopt vlot en zonder ophoping vanwege de digitale voorinschrijving. De eerste deelnemers gaan om 8.00 uur van start en de laatste deelnemers tegen half elf. Tegen het middaguur zijn de meeste deelnemers weer aangekomen bij Connies Café voor een gezellig samenzijn.

De doelstelling van Sporting Oekel is om een recreatieve tocht te bieden voor met name de deelnemers uit de directe omgeving, die op fietsafstand van het vertrek wonen. Daarin is de vereniging geslaagd.

Deelnemers

De meeste deelnemers aan de tocht zijn op de fiets gekomen en wonen in een straal van 10 tot 15 kilometer van het evenement. Dat was duidelijk zichtbaar op de parkeerplaats, die ondanks de vele deelnemers onevenredig mager was bezet. Alle actieve fietsclubs uit het dorp Rijsbergen en de gemeente  Zundert zijn gesignaleerd onder de deelnemers en daar doet de vereniging het uiteindelijk voor. Tegen de verwachting in is er al voldoende draagkracht voor de toertocht zonder deelname van buiten de gemeente. Dat is boven verwachting. Overigens zijn er ook deelnemers gesignaleerd, die van verder moeten komen en de moeite nemen om naar het Zuiden van Nederland af te reizen voor de mooie omgeving, waarin we binnen de gemeente Zundert kunnen recreëren.

De gemiddelde leeftijd van de deelnemers aan de toertocht is 45 jaar en 11% daarvan zijn vrouwen. De meeste deelnemers gaan voor de tocht van 45 kilometer en 25% kiest voor de kortere afstand van 35 kilometer. Sporting Oekel wil volgend jaar deelname van gezinnen gaan stimuleren. Wellicht is hiervoor een kortere afstand wenselijk.

De organisatie van de tocht is mogelijk geworden met dank aan het Brabants Landschap. Bij het narijden van de route om de pijlen te verwijderen is het goed te constateren dat er respectvol is omgegaan met de natuur en geen rotzooi is achtergelaten. Naast het Brabants Landschap is een beroep gedaan op veel vrijwilligers, ehboers, de sponsoren van Sporting Oekel en fotografen, die ook hebben meegewerkt aan het evenement. De foto’s zijn  gepubliceerd op de website van Sporting Oekel.

Commissie

De commissie van de mtb graveltocht bestaat uit Johan Pemen, Bas Jochems, Frans Herijgers, Jan Jochems, Pieter Dekker en Ton van Oorschot. Bij de organisatie worden zij ondersteund door heel de vereniging.

Sporting Oekel dankt alle deelnemers voor hun aanwezigheid en de manier hoe is bijgedragen aan een succesvol en plezierig verloop van deze dag. Iedereen kan de datum voor volgend jaar alvast veilig stellen. Wanneer er belangstelling is om aan te sluiten bij de organisatie of wanneer je enthousiast bent geworden om actief te gaan fietsen kun je altijd aansluiten bij Wielervereniging Sporting Oekel.