U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 

 

 

 

 

 

 

http://www.majelle-stoffering-interieur.nl/http://www.majelle-stoffering-interieur.nl/

 

 

Wielervereniging Sporting Oekel dankt haar kledingsponsors voor hun bijdrage!

Interesse om ook sponsor te worden? Neem dan contact op met het secretariaat via email: sportingoekel@gmail.com.

Sporting Oekel zet aan het einde van het jubileumjaar de oprichters in het
zonnetje

Het jaar 2020 bestaat Sporting Oekel 50 jaar en rond het jubileum zijn verschillende feestactiviteiten gepland. Vanwege de coronamaatregelen is daar uiteindelijk niets van gekomen. Het is gebleven bij een jubileumboek, dat is uitgereikt aan de leden en sponsoren. Dat blijft een mooie tastbare herinnering. Toch is er dit jaar nog meer te vieren.

Sporting Oekel heeft in 2020 nog vijf actieve leden, die al vanaf de oprichting bij de vereniging zijn betrokken. Leden die ieder op hun eigen manier verdienstelijk zijn geweest voor de vereniging in de afgelopen vijftig jaar. Dat zijn Wim Huijbregts, medeoprichter, Frans Herijgers, Jos van Hooijdonk,
Peter van der Velde en Guust Haest. Zij zijn ieder op hun manier belangrijk geweest voor de vereniging. Wim Huijbregts is de medeoprichter en lang bestuurder en organisator geweest. Samen met zijn vrouw is Wim nog steeds betrokken bij activiteiten. Ook Frans Herijgers heeft zijn bestuurlijke bijdrage geleverd en is ook jaren voorzitter geweest van de vereniging. Jos van Hooijdonk staat aan de basis van het jubileumboek en is op dit moment nog actief op de fiets en coördineert in de zomer voor het grootste gedeelte het routeschema voor de vereniging. Jos is in de afgelopen 50 jaar daarnaast op verschillende vlakken actief geweest. Peter van der Velde heeft door de jaren heen veel sportieve bijdragen geleverd en is bij alle activiteiten een vaste man, waar de club op kan rekenen. Ook Guust Haest heeft door de jaren heen zijn sportieve bijdrage geleverd en heeft op zijn manier meegewerkt aan de verenging in de loop van vijftig jaar. Deze leden vormen samen een deel van het fundament waar Sporting Oekel op is gebouwd. Dit kon Sporting Oekel in 2020 niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Daarom is tussen kerst en nieuw als afgevaardigde van het bestuur vanwege corona door bestuurslid Peter Vermeeren aan deze leden een herinnering uitgereikt voor hun verdienste vooruitlopend op de feestavond in 2021. De planning was om dit in beperkte kring te doen op 27 december in het oud gemeentehuis van Rijsbergen, maar vanwege de lockdown zijn de herinneringen thuis bezorgd bij de leden. Ook zijn ze in de bloemen gezet.

De feestactiviteiten rond het vijftig jarig jubileum zijn in afgeslankte vorm verplaatst naar 2021 in het pinksterweekeinde.

Binnen de mogelijkheden heeft Sporting Oekel in 2020 wel in groepsverband gefietst en hiervoor was dit jaar veel belangstelling. De behoefte groeit bij schaarste. Zowel op de racefiets als met de mtb zijn wekelijks toertochten verreden, wanneer de coronamaatregelen dit toelieten. Tussendoor is er individueel of in kleiner verband gereden.

Ook de jaarlijkse veldtoertocht in de derde week van november is dit jaar vanzelfsprekend afgelast. In 2021 komt Sporting Oekel met een veldtoertocht op 19 september, die start aan de Kruispad te Rijsbergen bij Connies Café en voert door de natuurgebieden rond het dorp Rijsbergen. Hieraan kan iedereen deelnemen. De tocht is gericht op sportieve en recreatieve deelnemers en er komt een kortere afstand voor kinderen en beginners.

Op 5 december 2021 staat een cyclocross voor de jeugd en wedstrijdrijders gepland op het parcours nabij de zorgboerderij de Leijhoeve te Rijsbergen.

Sporting Oekel kijkt desondanks de bescheiden feestelijkheden terug op een mooi jubileumjaar en ziet weer uit naar de gezamenlijke ritten in 2021 en het jubileumfeest en wenst iedereen een gezond en sportief 2021. Voor geïnteresseerden is het jubileumboek nog verkrijgbaar tegen kostprijs.

Benader hiervoor het secretariaat van Sporting Oekel. (0654323416)